O podjetju

Družinsko podjetje Rajh plus d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1897, danes ga uspešno vodi že četrta generacija.

Iz kovaške delavnice smo se razvilil v kovinsko predelovalno podjetje z 11 zaposlenimi ter s široko paleto proizvodov in storitev. Vodila pri vsakdanjem delu so zagotoviti kakovostne izdelke z dolgotrajnim delovanjem, s katerimi bodo stranke zadovoljne in bomo lahko dolgoročno sodelovali. Hkrati smo do strank dostopni ter skupaj z njimi iščemo vzroke ter rešitve za njihove strokovne probleme. Veliko naših izdelkov je namenskih, narejenih po naročilu stranke. Takšen način proizvodnje zahteva široko paleto kompetenc, prilagodljivost, organiziranost in kontrolo kakovosti, da so izdelki narejeni tako, kot stranka želi. Iz teh razlogov že ves čas dajemo poudarek razvoju kadra in proizvodnih kapacitet. Če smo imeli v preteklosti poudarek na reduktorjih ter opremi za razne procese na farmah in v industriji, smo skozi leta ta program z obsežnim strokovnim znanjem in izkušnjami dopolnjevali in razvili zelo široko paleto produktov (ki temeljijo na enaki strokovni osnovi) in storitev, ki jih nudijo današnjim kupcem. Pri tem lahko poudarimo strojegradnjo, CNC obdelave in izdelovanje redutkorjev in drugih gonil ter različnih mlinov.

RAJH PLUS d.o.o.
Črešnjevec 143
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija

T: (02) 818 13 85, (02) 818 21 40
E: info@rajh.eu

Matična številka: 2130211000
Davčna številka: 80968228

IBAN
SI56 0443 0000 1159 943
(NOVA KBM d.d.)

Naša vodila pri vsakdanjem delu

Zagotoviti kakovostne izdelke z dolgotrajnim delovanjem, s katerimi bodo naše stranke zadovoljne.

Do strank smo dostopni in skupaj z njimi iščemo vzroke ter rešitve za njihove strokovne probleme.

Dolgoročno sodelovanje s strankami je za nas cilj in merilo za kakovostno sodelovanje in zadovoljstvo z izdelki.

Zgodovina podjetja

 • 1897

  1897

  Blaž Rajh pridobi uradno obrtno dovoljenje in odpre kovaško delavnico v Košakih pri Mariboru. Kasneje delavnico preseli na Črešnjevec, kjer so izdelovali različne izdelke, a najbolj so bili prepoznavni po plugih. »Pri kovaču«, kot so jim pravili, se je izučilo mnogo mojstrov svoje obrti.
  V tistem času se je kdaj uporabljal še priimek Reich.

 • 1946

  1946

  Obrt prevzame Blažev sin, Mihael Rajh, ki je delavnico uspešno vodil do leta 1970.

 • 1970

  1970

  Skozi čas se je obrt spreminjala, ročna orodja so zamenjali stroji, kovače so nadomestili ključavničarji. Ko je obrt leta 1970 prevzel Mihael Rajh, že tretja generacija družine Rajh, je nastalo podjetje Ključavničarstvo, procesna oprema, reduktorji, Rajh Mihael s.p.

 • 1979

  Zaradi širokega repertoarja izdelkov in večje potrebe po zaposlenih je leta 1979 Slavica Rajh, žena Mihaela Rajha, odprla podjetje Kovinska galanterija, Slavica Rajh s.p. Obe podjetji Mihaela in Slavice Rajh sta skrbeli za razvoj izdelkov, kadra in zadovoljstvo strank po Sloveniji in bivši Jugoslaviji.

 • 1990

  Do leta 1990 se je z lastnimi proizvodi podjetja opremilo objekte perutninske industrije po celotni Jugoslaviji, izdelovalo se je opremo za kontinuirano krmljenje perutnine brez potrebnega posredovanja človeka. Za te sisteme je podjetje prejelo tudi nagrade.

 • 1995

  Po razpadu Jugoslavije se je podjetje usmerilo v razvijanje reduktorjev, ki so bili potrebni za vgradnjo v sisteme, ki za delovanje niso potrebovali človeškega posredovanja. Reduktorji in gonila po naročilu so eden glavnih proizvodov podjetja še danes.

 • 2006

  Mihael in Slavica Rajh ustanovita podjetje RAJH PLUS d.o.o. Podjetje v tem obdobju deluje predvsem na področju celovitih rešitev pogonske tehnike z inovativnimi rešitvami v različnih vejah industrije, kjer so prisotni zelo obremenjeni stroji, avtomatizirane proizvodne linije ali procesi. Pogosto se izvajajo razni projekti v aluminijski, farmacevtski, kemični in drugi industriji, saj se projektira in izdeluje namenske stroje in naprave.

 • 2011

  Mihael Rajh po upokojitvi še vedno sodeluje v podjetju, a vodenje prepusti ženi Slavici Rajh in sinu Mateju Rajh. Matej Rajh je v tem času doktoriral iz strojništva na Fakulteti za strojništvo Maribor in se uspešno vključuje v redno delo podjetja.
  Podjetje se ob ključavničarskih delih vedno bolj usmerja tudi v kompleksne celovite projekte za procesno industrijo.