MEHANSKA (STROJNA) OBDELAVA

Kvalitetna in natančna mehanska obdelava konstrukcijskih elementov je izrednega pomena za stabilnost, natančnost in kvaliteto končnega izdelka. V podjetju RAJH PLUS d.o.o. se ponašamo s skrbnim pristopom v procesu strojne obdelave. Sprejemamo večje serije ali vzorčne kose, katere lahko izdelamo v izjemno ozkih tolerancah. Prednost našega podjetja je, da imamo celoten delovni proces prilagojen stranki, kar nam omogoča, da nudimo storitve na najvišji ravni.

KLASIČNA OBDELAVA

Poleg sodobnih CNC strojev razpolagamo tudi s stroji za klasično obdelavo. Na njih izdelujemo predvsem najrazličnejše rezervne dele in manj serijske izdelke (tudi po 1 kos), ki so prav tako nepogrešljivi v najrazličnejših proizvodnjah.

Kljub malim serijam navadno ravno ti kosi zahtevajo zelo različne postopke obdelave in tudi točnost, kar zagotavljamo z različnimi klasičnimi stružnicami in rezkalnimi stroji. Na klasičnih stružnicah obdelujemo dele do velikosti ø900×2000 [mm], na rezkalnih strojih pa do velikosti 1000×1000 [mm].

PREDELAVA PLOČEVINE

V našem proizvodnem obratu izdelujemo proizvode na najsodobnejši strojni opremi. Slednja nam omogoča razrez, krivljenje in preoblikovanje vseh vrst pločevin. S širokim naborom orodja in bogato zalogo pločevine ustrežemo vašim najzahtevnejšim željam.

Razrez pločevine:

Ponujamo storitev razreza na škarjah za razrez pločevine, vse do dolžine 3100 [mm] in debeline 6.35 [mm].

Upogibanje pločevine:

Krivljenje pločevine opravljamo na preizkušenih strojih, kjer lahko zagotavljamo kakovost upogiba z ustreznimi tolerancami. Na krivilnih strojih vam lahko izdelamo različne pločevinaste elemente do debeline 8 [mm].

VARJENJE

Nudimo varjenje vseh vrst jekla, aluminija, specialnih zlitin in drugih materialov. Varjenje izvajamo po TIG in MIG/MAG postopku. V podjetju imamo tudi možnost točkovnega varjenja, ki je primerno predvsem za varjenje tankih pločevin. Za vse različne postopke varjenja, ki jih ponujamo, imamo ustrezne in kakovostne varilne aparate priznanih blagovnih znamk.

S pomočjo varilnih miz, namenskih šablon in varilnih priprav, pozicioniramo in zvarimo pločevinaste dele in izdelke iz profilov in cevi v najzahtevnejše oblike. Z brušenjem in poliranjem po varjenju izdelke obdelamo do končnega videza ali pa jih pripravimo za vse vrste površinskih zaščit.

Naš uspeh odlikuje strokovni pristop, enotnost, dobra organizacija dela ter učinkovito timsko delo pri izvedbah projekta.

PEHANJE

Nudimo usluge notranjega pehanja utorov na različnih izdelkih do širine 45 [mm] in dolžine 380 [mm].

RAZREZ CEVI IN PROFILOV

Ponujamo storitev razreza cevi in profilov na tračni žagi vse do dimenzije ø240×5000 [mm]. Za razrez uporabljamo ročne in avtomatske tračne žage znanega proizvajalca, ki omogočajo natančnost in visoke hitrosti rezanja.